Cook in Helsinki

Cook in Helsinki

Harmadik nap.

2015. április 11. - Hick Ninja

Péntek reggel 9:30-ra a Varia iskola egyik "ételkészítés" tanára jött értünk a szálláshoz, kisbusszal, és vitt minket sorban a munkahelyeinkre, aláírni a papírokat, és beszélni pár szót a főnökökkel, ott dolgozókkal. Elsőként a Café Ekberg, utána Opera, utána a Finlandia Hall majd a Jumbo.


A munkahelyek kiválasztásában Piritta segítségét kértük,és miután mondta, hogy otthon egy bisztróban vagyok tanuló a Finlandia Hallt ajánlotta, így egyik társammal együtt, a Finlandia Hallban fogunk dolgozni hétfőtől.

12968791_130305_1107_31.jpg

Az épület a Finnek számára egyfajta jelkép, mivel a legismertebb finn építész tervezte Alvar Aalto. A kísérőnk szerint, ha nem tudjuk hétfőre, hogy ki tervezte az épületet nem is engednek majd be. 

Az épület egy rendezvényközpontként üzemel, ahol a konyha akár 6000 fős rendezvényt is képes lebonyolítani. Körbevezettek minket, a konyhán és a hozzá kapcsolódó helyiségeken. Egy apró konyhához szokva, furcsa volt egy ennyire nagy konyhán lenni. Effektiv a konyha része nem akkora mint egy szállodában, inkább a több emeletes megoldás, ugyanis a raktárak, és fagyasztók a konyha szintje alatt helyezkedik el, és külön hús,tej,zöldség "walk-in fridge", szárazárú, stb.

Nem tudnék semmi észrevételt közölni az ételekkel kapcsolatban, ezt inkább majd egy hét elteltével vesézem majd ki. A séf nem tudott velünk foglalkozni, de két szakácsot megbízott, hogy vigyenek körbe minket, és mondjanak el mindent. Megnyugtattak, hogy az első héten nekik is labirintus volt az épület, és ne aggódjunk, nem kell finn nyelvleckéket vennünk, mert mindent elmagyaráznak nekünk angolul.

Hétfőn 7:00-ra kell menjünk.

Végezvén a munkahelyek végigjárásával, lévén, hogy rohadt éhesek voltunk, kipróbáltuk a fintn "McDonald'st" a Hesburgert. Egy nagy menü 8,8 Euro, de természetesebb íze volt mint egy Mekinek. Funfact: Finnországba csak tavaly jött be a BurgerKing, és csak 3 BK van az egész országban.

11139584_1078540218828213_368624566_n.jpg

Visszatérve a belvárosba ellátogattunk a Helsinki Katedrálishoz, és gyors kulturális sétát tettünk körülötte, és belül is.

Végezetül, a kikötőben, egy gyors szardella-sült polip kombóval elfojtottuk az éhségünket:

A bejegyzés trackback címe:

https://cookinhelsinki.blog.hu/api/trackback/id/tr817358662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása