Cook in Helsinki

Cook in Helsinki

Tizenhetedik nap.

2015. április 25. - Hick Ninja

Péntek úgy fest mindig könnyedebb nap lesz. Fél négy körül már sikerült eljönnünk.

Különösebben nagy feladatok sem voltak a napra. Inkább az esti rendezvényre készült el pár étel. 

Eső alkalommal történt viszont, hogy JP, a személyzetis szakács elmondta, hogy mit és hogyan csináljak meg egy étellel, és teljes mértékben rám bízta az elkészítést, a nélkül, hogy felettem állt volna és instrukciókat adna közben.

Nem volt egy bonyolult étel, de ez nekem akkor is jó érzés, hogy két hét után egyáltalán odaengednek a "tűzhelyhez". Nem egészen tűzhely volt, és rostlapnak sem mondanám. Egy serpenyő funkcióját tölti be, csak nagyobb, és be lehet állítani a hőfokát.

Nem sikerült tökéletesre a kép, és ezt akkor vettem észre amikor már hazaértem. De látszik a lényeg. =D

Az étel nagyjából egy rakottkrumplihoz hasonlít. Olajon össze lett pirítva a hagyma, a burgonya, a sonka, az bele lett rakva a tepsibe, rá a sajt, és felöntve sajtkrémmel és tejszínnel.

A személyzeti viszont péntekhez illő volt. Kurvajó! =D

Levesként egy csípős-paradicsomleves, másodiknak meg fokhagymás burgonya szójás konfitált csirkével.

Minden nap van desszert az ebédhez, többnyire a rendezvényekről megmaradt sütemények, ami pénteken egy Fujitsus rendezvényről megmaradt lime torta volt.

Este visszamentünk a városba kicsit nézelődni, és mivel éhesek lettünk, egy kis török kaját.

A bejegyzés trackback címe:

https://cookinhelsinki.blog.hu/api/trackback/id/tr557398336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása