Cook in Helsinki

Cook in Helsinki

TÍZ!TÍZ!TÍZ!TÍZ!TÍZ!TÍZ!TÍZ!TÍZ!4444NÉGY-edik nap!

2015. április 17. - Hick Ninja

Tíz napja északon. Mára már kezd beállni a napi rutinom, és nem álmatlanok annyira az éjszakáim, hogy reggel úgy érzem, hogy valaki az este folyamán beleszart a fejembe és egy slaggal kimosta. 5:45-kor kelés, 15 perc ébredezés, és húsz perc készülődés. Minden percre pontosan kiszámítva, és összehangolva.

Reggel a metron, annyira sokan voltak, hogy nagyítóval kellett keresni a helyet. Egész Finnországban 1 (EGY) metro van, és a legforgalmasabb csomóponthoz járunk minden reggel, és onnan jövünk haza minden délután, de még nem volt olyan, hogy ne tudjunk leülni.

A reggeli fejem megér pár forintot, de a nő is aki fordítva olvassa az újságot.

7 órakkor, kezdéskor nagy meglepetésemre nem volt még benn semelyik szakács, és a portás sem vette fel a kaputelefont, hogy beengedjen minket. Azt hittem nem is lesz ma nyitva a konyha, de végül az egyik ott dolgozó lány beengedett minket. Két finn diák és én voltam kezdéskor a meleg konyhán. Lévén,hogy tegnapról maradt még némi konfi-csirkém, azt nagyjából délig befejeztem. Ez a mennyiség illusztráció. négyszer ennyit kellett kb megcsinálnom a héten.

Érezhető volt, hogy a konyhának is péntek hangulata van. A személyzeti, akárcsak otthon, úgy néz ki, hogy pénteken a legtutibb. Najó...annyira nem volt nagy szám, de amikor egyénileg csinálhatja meg az ember magának a burritot, az megadja a péntek hangulatot. 

Élvezetes az a mentalitás, hogy nem veszi el az életüket a munka, és kajálás után van idejük még meginni nyugodtan egy kávét, kimenni és elszívni egy cigit, és csak utána mennek vissza a dolgukra.

Egész héten reggel hétre mentünk, és 4-5 körül végeztünk. Viszont úgy tűnik a péntek nekik is "mennyünkmáhaza" nap, és ebéd után rögtön konyhai nagytakarításba kezdtünk, aztán háromkor már a metroállomáson voltunk.

Napi érdekesség, hogy itt olyannyira mennek a nyerőgépek, hogy nem csak kocsmákban lehet nyerőgépekbe verni a családipótlékot, és nem csak kaszinókban lehet összekaparni az egyeurós sörre a pénzt, hanem minden közértben van 3-4 nyerőgép, amiken állandóan játszik valaki. Mondjuk ahol egy euro a sör, ott én is megpróbálnám megütni a jackpotot.

Igen...kártyát is elfogad. De ha nem lenne nálunk aprópénz, vagy a hitelkeretünk már elment szeszre, és még a zsebünkben lapul egy 50 Euros, bármikor fel tudjuk váltani a pénzváltógéppel, ami direkt erre a célra lett kialakítva, és a játékgépek mellé van helyezve.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cookinhelsinki.blog.hu/api/trackback/id/tr777376074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása