Cook in Helsinki

Cook in Helsinki

Hatodik nap.

2015. április 13. - Hick Ninja

Este fél 12-kor elalvás, reggel hatkor felkelés. Kb mintha az este folyamán egy lapáttal verték volna szét a fejemet. 6:20-kor indulás a szállásról. A munkahely szerencsénkre fél órányira van. Reggeli első munka gyanánt, egy finom 5 órás konfit-csirke előkészítés, ami másnap reggel fél nyolcig készül. A munkatársak segítőkészek, és érdeklődőek, és az előzetes információkkal ellentétben, egyelőre úgy tűnik, hogy szívesen elmondják, hogy mit és hogyan kell készíteni. Mélyre menő következtetést nem tudnék még levonni a konyháról.

A személyzeti ételek főzésére külön szakácsot alkalmaznak, és a napi procedúra, mivel nem volt ma rendezvény, a következő napokra készültünk elő. Ebédig három kávé gurul le, és külön tejet lehet kapni a kávékhoz. Mármint nem külön doboz, hanem külön gyártanak kávéhoz való tejet is. 

Az első hetet a meleg konyhán töltöm, következő héten megyek át a hideg konyhára. Vicces, hogy a hideg konyhán csak nők, a meleg konyhán csak férfiak dolgoznak, és ebédidőben először a hidegkonyháról tűnik el mindenki ebédelni, és amikor ők visszaérnek, a meleg konyháról tűnik el mindenki, és ebédel együtt. Az ebéd önkiszolgálós rendszerben működik, saláta,leves,főétel. Valamiért mindenhol, ahol önkiszolgálós rendszer van, ott raknak ki tejet, és sok finn tejet iszik, mindenhez.

Remélem, a többi nap is olyan lesz mint a mai, és akkor élvezni fogom a kint létet. Azért ~9 órát ma is lehúztam. Mi tagadás, vicces, hogy délután 5-kor fel van mosva a konyha, és minden szakács megy haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://cookinhelsinki.blog.hu/api/trackback/id/tr157365708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása