Cook in Helsinki

Cook in Helsinki

Tizenöt-tizenhatodik nap.

2015. április 23. - Hick Ninja

Lassan valóban elmondhatom, hogy a napjaim kezdenek átlag, munkás hétköznapokká válni.

Tegnap reggel beérkezésem után megkaptam, hogy sertéstarját vágjak szeletekre. Azt hinné az ember, hogy abból nem létezik nagy mennyiség...De létezik.

Ilyen, méretre,

16 ládányira valót. 5 órát vett igénybe a napomból.
Nem is igazán volt más program arra a napra.

A személyzeti készítő szakács felkért, hogy 2 hét múlva csináljunk egyik napra magyaros személyzetit. Szóval két hét múlva magyar nap lesz a Finlandia Hallban. =)

Mai napom pedig megtanultam, hogyan lehet tócsnit (rösztit) minden adalékanyag nélkül készíteni. Meg azért még jutott mára egy kis konfit csirke még... Az egész hetünk húzós volt, mivel a házban volt a Fujitsunak egy többnapos rendezvénye, és minden napra kb 1000 főre kellett főzni.

Jövőhéten már félidőnél tartunk, ezért átkerülök a hidegkonyhára. Kíváncsian várom, milyen nagyüzemben salátákat. Viszont van itt egy sütemény (pulla), aminek a receptjét meg kell, hogy kaparintsam mielőtt hazamennék. A hetem mindennapját abban reménykedek, hogy reggel amikor átmegyek hidegkonyhára kávézni, lesz ott belőle a személyzetnek. 

Végezetül egy kép, vasárnap reggelről, egy amúgy forgalmas útról:

A finnek vasárnap délig ki sem mozdulnak a házukból.

A bejegyzés trackback címe:

https://cookinhelsinki.blog.hu/api/trackback/id/tr1007392682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása